מתכון לתרנגולת בקדירה Poulet au pot מאת רן ורדי - קולינריה הצרפתית
כל משפחה מכינה בסופי שבוע מה שאנחנו נוהגים לכנות “עוף בגריל” בצורה זו ואחרת. אני מציע לכם לגוון ולהכין מתכון דומה מהקלאסיקה הצרפתית, שמה שמאפיין אותו הוא השימוש במה שהצרפתים מכנים “קוקוט”, קדירה כבדה לבישול מברזל יצוק, בדרך כלל מצופה אמייל.ההכנה חלקית על הכיריים וחלקית בתנור. התוצאה נהדרת.איכות התרנגולת תקבע את איכות המנה, זה מנה שרוטב לא מכסה עליה וחומר הגלם מוגש צלוי כמות שהוא. אני הכנתי את המתכון עם תרנגולת שלמה של לולו – תרנגולת חופש מגידול טבעי, שהנו עוף עדין, אנין ואיכותי מאד. תרנגולות הגדלות בקצב טבעי, בתנאי מחיה מפנקים ללא זרזי גידול ואנטיביוטיקה ועם תזונה צמחית טבעית ועשירה, בדגש על תירס.התוצאה משובחת.
זמן הכנה: 1 hour hour 30 דקות דקות
מנות: 3 מנות
מצרכים
- 1 עוף שלם טרי ואיכותי
- מעט שמן זית
- 5 שיני שום כתושים
- 3 ענפי טימין טרי
- 2 עלי דפנה
- 1 בצל קצוץ
- 10 בצלי שאלוט קלופים
- 7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 3 גזרים חתוכים
- 1 לפת (בעונה) חתוכה לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס טרי
- צרור פטרוזיליה שטופה
- ציר עוף כדי שני שליש מגובה העוף
אופן ההכנה
- נחמם את סיר הברזל על הכיריים, כשלוהט נוסיף את השמן ונטגן את התרנגולת מכל צדדיה להשחמה.
- נוציא את התרנגולת מהסיר, נכניס את הבצל, השאלוט, תפוחי האדמה, הגזר, הלפת והשורש, ונטגן כחמש דקות.
- נכניס את התרנגולת למרכז הסיר כשהירקות מסביב, ונוסיף את הציר כדי שני שליש מגובה התרנגולת.
- נוסיף את השום, טימין, דפנה, פטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם.
- נביא לרתיחה, נכסה את הסיר ונבשל כשעה, כשלאחר חצי שעה נהפוך בזהירות את העוף בסיר.
- סיר הברזל היצוק מפזר חום בצורה אחידה, ומכסה הסיר מתלהט כמו תחתיתו גם כשהוא על הכיריים, וכך יוצר אפקט הדומה לתנור גם ללא תנור. אישית אני נוהג להכניס את הסיר לתנור אבל זה לגמרי לבחירתכם.בתום הבישול נעביר את הירקות והעוף לצלחת הגשה עמוקה.